Urban end for održali prvi solistički koncert u Novom Sadu

NOVI SAD, 24. marta 2012. (Beta) - Hrvatski bend Urban end for (Urban and 4) održao je u Novom Sadu svoj prvi solistički koncert u Srbiji pred prepunim klubom "Fabrika" Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Predgrupa popularnom bendu bili su Somborčani Lajn aut (Line Out), koji su sjajnim nastupom zagrejali više stotina posetilaca, a zvezda večeri je bio Damir Urban.

Na sinoćnjem koncertu bend je svojim obožavaocima odsvirao sve najpoznatije hitove, kao što su "Odlučio sam da te volim", "Kornjača" i "Mjesto za mene", a u akustičnoj verziji i zajedno sa publikom koja je pevala u glas izveo je pesmu "Moja voda".

Pevač benda Damir Urban je tokom koncerta publici poručio da je atmosfera sjajna i da namerava da se vrati u Srbiju i da sa njima "ponovo podeli" svoju muziku.

"Ovde smo prvi put solo, pa smo još uvek zbunjeni. Hteo sam da smislim nešto pametno što bih vam rekao večeras, ali sam ostao bez teksta i moraću to da ostavim za sledeći put, i za treći put, i četvrti, peti", rekao je Urban.

Koncert je trajao blizu dva sata, jer je oduševljena publika uspela gromoglasnim aplauzom bend da vrati na bis, kada su odsvirali još tri velika hita pod nazivom "Mravi", "Astronaut" i "Otrovna kiša".

Pevač Damir Urban je jedan od najznačajnijih i najosobenijih hrvatskih rok muzičara, a domaća publika je imala prilike da ga čuje na Egzit (Exit) festivalu, beogradskom Bir festu (Beer), kao i na koncertima Džibonija (Gibonni).

Svoju karijeru Damir Urban počeo je početkom devedesetih u poznatom riječkom sastavu Laufer.

mel/mob/dar

Pogledajte još