Evropa spremna na početak pregovora sa Srbijom

Na skupu pod nazivom "Kandidatura Srbije za članstvo u EU u svetlu 1700. godišnjice Milanskog edikta", on je rekao da se uslovi za Srbiju nisu promenili i da ona mora nastavi dijalog s Prištinom, da dalje radi na jačanju vladavine zakona, borbi protiv korupcije i na restrukturiranju ekonomije.

Govoreći o dijalogu s Prištinom, Dežer je rekao da se ne sme dozvoliti "zamrznuti konflikt", jer on nije u ničijem interesu. "Dijalog Beograda i Prištine nije lak, ima mnogo izazova, ali obe strane imaju motiva za razgovre", rekao je zvaničnik EU.

Niko ne sme, poručio je, da sumnja u evropsku budućnost Srbije jer je ona deo Evrope i treba da nastavi približavanje EU. "Ovo nije put za pojedinca ili jednu političku partiju već put čitavog društva i države. Potrebna nam je motivacija i težak rad", rekao je šef delegacije EU govoreći o nastavku evropskih integracija Srbije.

Skup "Kandidatura Srbije za članstvo u EU u svetlu 1700. godišnjice Milanskog edikta" organizuje se u Parohijskom domu hrama Svetog Save, a na trodnevnoj konferenciji koja se sutra završava učestvuju predstavnici Srpske pravoslavne crkve, rimokatoličke crkve i predstavnici islamske zajednice, kao i brojni profesori i stručnjaci.

Beta

Pogledajte još