Poljoprivrednici će ponovo blokirati Vojvodinu

NOVI SAD, 24. marta 2012. (Beta) - Poljoprivrednici iz Vojvodine ponovo će blokirati puteve i krenuti za Beograd, ako Ministarstvo poljoprivrede do srede ne odgovori pozitivno na njihove zahteve, rekao je u subotu agenciji Beta jedan od lidera poljoprivrednika koji su proletos organizovali slične proteste Ilija Grujić.

"Tražimo da se nastavi kontinuitet regresiranja repromaterijala u proizvodnji, sa 14.000 dinara po hektaru, kao i da Ministarstvo poljoprivrede konačno donese Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji, jer je to uslov da farmeri mogu da koriste sredstva iz IPA fondova EU", precizirao je Grujić.

Prema njegovim rečima, to je dogovoreno na "spontanom sastanku" oko 300 poljoprivrednika u Novom Sadu koji su se okupili oko zemljoradnika koji su tokom prošle godine pregovarali sa Vladom Srbije.

Grujić je rekao da iza ovih okupljanja ne stoji nijedna politička stranka, a ni bilo koja asocijacija poljoprivrednika, već poljoprivrednici koji su nezadovoljni jer Ministarstvo poljoprivrede nije ispunilo prošlogodišnje zahteve.

Najavio je da je odredjena šestočlana delegacija za pregovore sa ministarstvom.

"Naša ponuda je oročena do srede. Ako je ne prihvate, u četvrtak od devet sati blokiraćemo prvo lokalne puteve, a potom ćemo traktorima krenuti za Beograd i ovaj put nećemo odustati od toga", rekao je Grujić i dodao da su poljoprivrednici već prijavili blokade za sledeći četvrtak ujutro.

Pogledajte još