Tužilaštvo spremno da razmotri nove dokaze

BEOGRAD, 24. marta 2012. (Beta) - Porodice poginulih radnika RTS-a i predstavnici Komiteta pravnika za ljudska prava sastali su se sa zamenicom republičkog javnog tužioca koja im je poručila da je tužilaštvo spremno da razmotri nove dokaze i pokrene postupke protiv odgovornih za pogibiju 16 radnika RTS-a, pre 13 godina tokom NATO bombardovanja.

U saopštenju Komiteta pravnika za ljudska prava kaže se da je zamenica republičkog javnog tužioca Gordana Janićijević rekla na sastanku da će tužilaštvo bez odlaganja razmotriti nove dokaze i pokrenuti postupke protiv odgovornih za pogibiju 16 radnika RTS-a.

"Obavešteni smo da ima prostora za dalje istražne postupke", rekla je Janićijević na sastanku sa predstavnicima porodica poginulih radnika RTS-a i Komiteta pravnika za ljudska prava.

U saopštenju se podseća da je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal početkom februara obavestilo Republičko javno tužilaštvo da bi pojedinci, koji nisu bili obuhvaćeni sudjenjem bivšem direktoru RTS-a Dragoljubu Milanoviću, mogli biti podvrgnuti krivičnom gonjenju na temelju dostupnih dokaza.

Predstavnici porodica izvestili su republičko tužilaštvo o svom zahtevu da se ti ljudi u eventualnim optužnicama tretiraju kao funkcioneri konkretnih državnih tela koji su primili i izvršili konkretna naredjenja, a ne kao izolovani pojednici.

U bombardovanju RTS-a noću 23. aprila poginuli su Jelica Munitlak Ksenija Banković, Darko Stojmenovski, Nebojša Stojanović, Dragorad Dragojević, Dragan Tasić, Aleksandar Deletić, Slaviša Stevanović Siniša Medić, Ivan Stukalo, Dejan Marković, Milan Joksimović, Branislav Jovanović, Milan Janković, Tomislav Mitrović i Slobodan Jontić.

Pogledajte još