Đoković izgubio od Conge u finalu Bangkoka

BANGKOK, 28. septembra 2008. (Beta) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji turnir u Bangkoku, pošto je u nedelju u finalu izgubio od Francuza Džoa Vilfreda Conge sa 2:0, po setovima 7:6 (7:4), 6:4.

Francuski teniser Žo Vilfrid Conga rekao je danas da živi kao u lepom snu nakon osvojene titule u Bangkoku, posle pobede nad Novakom Đokovićem, i dodao da ne želi da se previše opušta jer mu predstoje naredni turniri.

Conga je u nedelju u finalu turnira u Bangkoku pobedio trećeg tenisera sveta Novaka Đokovića 2:0 u setovima (7:6, 6:4) i tako za četiri pozicije popravio plasman na ATP listi i sada je na 16. mestu.

"Ova pobeda je kao san, ovo je neverovatna sezona. U Australiji je bilo fantastično, ali trijumfom u Bangkoku pokazao sam da mogu da ponovim dobar rezultat. Niko nije mogao da pretpostavi da ću za kratko vreme posle povrede da postignem ovakav rezultat ", rekao je Conga u intervjuu agenciji Rojters.Srpski teniser Novak Đoković ocenio je da je u današnjem porazu od Francuza Žo-Vilfreda Conge u finalu turnira u Bangkoku igrao previše defanzivno, dok je njegov protivnik koristio sve prilike.

"Protiv sebe sam imao odličnog tenisera. Žo je uspeo da iskoristi svoje šanse, a i zaslužio je svoju prvu titulu na ATP turnirima. Ja sam bio previše defanzivan. Nikada nije lako izgubiti u finalu, ali ne žalim, jer ću imati još prilika da odmerim snage sa Congom", rekao je Đoković. 

Congi, koji je 20. na ATP listi, to je prva titula u karijeri, a ujedno se revanširao Đokoviću za poraz u ovogodišnjem finalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Zahvaljujući trijumfu u Bangkoku francuski teniser je osvojio novih 175 ATP poena i dobio ček od 64.000 evra.

Đoković, koji je postavljen za prvog nosioca na turniru, bolje je počeo meč i u trećem gemu napravio je brejk za prednost od 2:1. To vođstvo srpski teniser je čuvao do osmog gema, kada mu je Conga oduzeo servis i izjednačio na 4:4.

Nakon toga obojica tenisera ponovo su bila sigurna na svoj servis, pa je pitanje pobednika seta rešeno u taj brejku.

Conga je na početku napravio dva mini brejka i poveo sa 3:0, ali je Đoković brzo uzvratio i izjednačio na 4:4. Francuz je tada ponovo oduzeo servis Đokoviću, poceo sa 6:4 i rešio set u svoju korist.

U drugom setu obojica tenisera su bila veoma sigurna na svoj servis i sve do finiša nije bilo prilika za brejk.

Ipak, Conga je u devetom gemu uspeo da oduzme servis Đokoviću i povede sa 5:4. U narednogm gemu srpski teniser je propustio tri brejk lopte, što je Francuz na kraju iskoristio i došao do pobede i prve titule u karijeri.

Turnir u Bangkoku igra se za ukupni nagradni fond od 394.000 evra.

 

Pogledajte još