Provereno: Vremenska prognoza iz šoljice kafe!

Za sve one koji vole da piju kafu, bilo samo zato što uživaju u njenom ukusu ili vole da prevrnu šoljicu iz zabave ili zbilje, odlične vesti stižu iz "Backpacker" magazina, a prenosi ih "Metroportal", koje će ovaj užitak učiniti još interesantnijim.

Pored svakodnevne zabave, ovo saznanje vam može pomoći i ako se nekada, sticajem okolnosti nađete usred pustinje, tundre ili urbane džungle bez pristupa pouzdanoj vremenskoj prognozi, ali iz nekog razloga uz sebe imate šoljicu kafe, čaja ili kakaa. A do te prilike, trik koji otkriva "Backpacker" magazin možete izvesti i kod kuće, u kafiću, na poslu, kod drugarce na kafi uz redovnu trač partiju.

Skuvajte kafu i sipajte je u šoljicu. Mleko i šećer nisu neophodni, ali pošto je triku u mehurićima, mnogo jednostavnije ćete ih videti kafi ako joj dodate ove sastojke. Ako baš i ne volite kafu, vrući čaj ili kakao su također dovoljno dobri.

Kad je kafa (čaj, kakao) sipana u šolju, nemojte je piti već posmatrajte mehuriće. Ukoliko mehurići u roku od deset sekundi počnu da se pomeraju prema ivici šolje, to je dobar znak (osim ukoliko niste poljoprivrednik), budući da možete da očekujete suvo vreme sledećih 12 sati.

Ukoliko mehurići duže vreme ostanu koncentrisani na centru i oko centra, pripremite kišobrane, budući da vas u sledećih 12 sati očekuje kišno i vlažno vrijeme.

Na kraju, ukoliko se mehurići pomeraju prema ivici šoljice, ali sporo, vreme će biti promjenjivo.

Ovaj mehanizam sličan je vrlo rudimentarnom barometru, budući da bi u teoriji visoki pritisak trebalo da gura mjhuriće prema ivici, a takav pritisak nagoveštava period sunčanog i suvog vremena. S druge strane, nizak pritisak nagoveštava promjenljivo i kišno vreme, pa on neće pomerati mehuriće prema ivici.

Da li ovaj sistem zaista deluje, provertite i sami, pa nam javite.

Pogledajte još