Petorici Srba još dva meseca pritvora

GNJILANE, 26. marta 2012. (Beta) - Petorici Srba iz gnjilanskog kraja, koji su 25. februara uhapšeni pod optužbom da su ugrožavali pravni poredak Kosova, pritvor je produžen za još dva meseca, izjavio je u ponedeljak advokat jednog od osumnjičenih Miodrag Brkljač.

Odluku je donelo sudsko veće Euleksa u Gnjilanu.

Brkljač je za agenciju Beta izjavio da je informaciju o produženju pritvora dobio od kolege iz Gnjilana koji je lično podigao rešenje o produženju pritvora iz kancelarije Euleksa u tom gradu, a da zvaničnu informaciju o svom branjeniku Mladenu Dimitrijeviću još očekuje.

"Desilo se to što se i očekivalo na osnovu obima radnji koje je tužilaštvo predložilo i koje je imalo nameru da izvrši, a to su još saslušanja oštećenih, svedoka i nekih okrivljenih koji se nalaze na slobodi. Nije uvažen moj podnesak veću Euleksa da se osumnjičeni koga branim oslobodi iz pritvora i da se primene blaže mere, odnosno kućni pritvor", rekao je branilac.

Specijalne jedinice kosovske policije ROSU uhapsile su u subotu 25. februara Zlatka Denića i Gorana Matropazovića iz Pasjana, Nikolu Trajkovića iz Parteša i Dragana Stojkovića iz Budrige, koji su u Policijskoj upravi Gnjilane, izmeštenoj u Vranje 1999. godine, radili na izdavanju pašoša i vozačkih dozvola.

Pogledajte još