Više od 50 škola u Pesničkoj štafeti

ZRENJANIN, 26. marta 2012. (Beta) - Manifestacija Gradske narodne biblioteke "Pesnička štafeta" počela je u ponedeljak u Zrenjaninu, a ovogodišnja gostujuća pesnikinja je Jasminka Petrović, koja je već godinama medju najpriznatijim stvaraocima za decu i mlade u Srbiji.

Učešće je prijavilo pedeset i sedam osnovnih škola Srednjeg Banata.

Osnovci iz škola na području grada Zrenjanina, opština Žitište, Sečanj, Nova Crnja, Bečej i Titel imaće prilike da provedu vreme u druženju sa pesnikinjom, predstave joj svoje pesme, a najbolje od njih ući će u veliko pesničko finale.

Pobednički radovi uz prigodne poklone za nagradjene učenike biće predstavljeni na velikoj završnoj svečanosti "Pesničke štafete" koja će biti održana 5. aprila u 11 časova u Kulturnom centru Zrenjanina.

Kako je manifestacija "Pesnička štafeta" namenjena učenicima nižih i viših razreda osnovne škole i realizuje se u koordinaciji sa prosvetnim radnicima, ona predstavlja ujedno i kreativni doprinos nastavi maternjeg jezika i književnosti.

Jelena DJordjević iz zrenjaninske Narodne biblioteke, kaže da se kroz saradnju te ustanove kulture sa šest opština Srednjeg Banata promoviše i multikulturalnost i uvažavanje različitosti.

"Pesnička štafeta", najstarija je manifestacija u Zrenjaninu namenjena najmladjima, a zajedno sa "Zmajevim dečjim igrama" ubraja se u manifestacije sa najdužom tradicijom u Srbiji.

Pogledajte još