Adonis oduševio Beograđane

„Dobro veče Beograde“, bile su prve reči kojima se najpoznatiji grčki pop pevač, Adonis Remos, onako šmekerski u elegantnom odelu obratio prepunom Centru "Sava" ,. Iako je kasnio 45 minuta dočekali su na nogama i gromoglasnim aplauzom.

Koncert je možda najviše kasnio zbog VIP zvanica koje nikako nisu mogle da se upakuju - prvi red, kao i uvek, pretesan je bio da primi sve. Iako se na koncertima obično okupljaju kolege pevači, ovoga puta su prednjačili košarkaši. Među prvima je zaigrao Vlade Divac sa suprugom Snežanom, jer Adonisovi nastupi su poznati po tome što svi igraju od početka do kraja koncerta. Pa je tako Centar "Sava" ovoga puta bio prava diskoteka, a koliko je bilo interesovanje govori to što su prodavali karte za pomoćna sedišta, ali i stajanje.

Na početku koncerta u salu su uleteli ruku pod ruku Željko Joksimović i Jovana Janković i po ko zna koji put potvrdili svoju ljubav. Željko je bio gost iznenađenja. Pored grčkih pesama otpevao je „Lane moje“, pesmu s kojom je osvojio drugo mesto na Pesmi Evrovizije u Atini. I tako dok je Lane pevalo, Jovana je kamerom mobilnog telefona beležila svaki njegov pokret sve dok nije završio nastup. Iako je sedela u prvom redu, Marija Šerifović nije pevala već je pravila društvo svojoj drugarici poznatoj estradnoj trudnici Tijani Dapčević koja je zajedno s Remosom pevala mix pesme. On na grčkom, a ona te iste samo na srpskom, jer je poznato da su mnogi naši narodni pevači prepevali upravo Adonisove pesme.

Ređali su se sve sami hitovi: „Pali Ap Tin Arhi”, “Etsi Hafnika”, “Filaraki”, “Mi Zitas Signomy”, “Apopse”, “S'Ekdikithika”, “Ela Na Me Teliosis”, “Agapi mu”.... Pravi haos nastao je izvođenjem poznatog hita „Kardia mou mhn anysixeis“( Srce moje ne brini), s kojom je dostigao trostruki platinasti tiraž, posle koga je usledila, sad vec čuvena saradnja sa DJ Galleonom i nizom odličnih "house remix-a". Remos je poznat po uvođenju novina u grčki pop, a u poslednje vreme nastupa s grupom "Onirama", koja je sačinjena od 13 muzičara s kojima pravi vrhunski audio-vizuelni spektakl.

U grčkom buzukiju uživali su Dejan Bodiroga sa suprugom, Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Dragan Kićanović, Neda Ukraden, Marko Bulat, ali i glavni krivci za Adonisov dolazak Nena i Dušan Duda Ivković (košarkaški trener).

Sudeći po atmosferi i pozitivnoj energiji koja je vladala tokom dva ipo sata uzavrele grčke žurke, postoji mogućnost da nas ovaj vrsni pevač poseti i naredne godine, ali u nekom većem prostoru.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još