Šta znače dekolte, minić i visoke štikle?

Odeća koju žene nose otkriva tajne želje koje se pokušavaju sakriti, tvrdi klinički psiholog dr Dženifer Baumgartner u knjizi "Ono si što nosiš: Šta odeća koju nosite otkriva o vama", piše Daily Mail.

S druge strane, žene koje se zakopčaju do grla šefu daju do znanja da je ženstvenost slabost, a ne moć, dok visoke potpetice "zrače" inteligencijom, a žene se u njima osećaju jednako visoke kao i njihove muške kolege, piše Daily Mail.

(old_image)

Farmerke i nehajna frizura

Žene koje većinu vremena provode u farmerkama i patikama, i ne brinu o frizuri, može biti znak da žena priželjkuje ulogu majke.

Mlade devojke u veoma kratkim suknjama najčešće traže pažnju, dok starije žene u veoma kratkim suknjama ne mogu prihvatiti činjenicu da više nisu mlade, tvrdi dr Baumgartner.

- Odeća koju nosimo je zapravo stanje duha. Vaše misli i osećaji zatrpani su u ormaru. Sve što u životu radimo je odraz onoga što jesmo, hrana koju jedemo, ljudi s kojima se družimo, pa zašto bi bilo drugačije s odećom? Pratite sve što kupujete, kakav stil nosite i jedino na taj način možete nešto promeniti - priča dr Baumgartner.

Pogledajte još