Šarićeva grupa nudi priznanje za blažu kaznu?

Predsednik sudskog veća najavio je da će objediniti četiri postupka za krijumčarenje kokaina, koja se u tom sudu vode protiv Šarića.

Detalji sporazuma nisu poznati, a biće objavljeni tek ukoliko sud bude prihvatio to što su ugovorili tužilaštvo i optuženi.

Sporazumnim okončanjem krivičnog postupka optuženi priznaje krivicu u zamenu za blažu kaznu od one koju bi inače mogao da dobije ukoliko bi njegova krivica bila dokazana.

Advokat trojice optuženih Ljubisav Batan Radosavljević rekao je da postoji nekoliko predloga okrivljenih i njihovoh branioca za sporazum o priznanju krivice.

"Koliko je meni poznato postoje dva ili tri sporazuma o prioznanju krivice, čeka se donošenje presude suda o sporazumu o priznanju krivice", rekao je Radosavljević, a prenosi RTS.

Deo advokata bio je iznenađen današnjim odlaganjem suđenja. Zahtevali su da ih sud pre iznošenja odbrane njihovih klijenata upozna sa svim detaljima sklopljenih sporazuma, kako bi se pripremili za nastavak postupka.

Prošlog meseca, advokati optuženog Miloša Krpovića podneli su zahtev za sklapanje sporazuma o priznanju krivice. Krpović je optužen za falsifikovanje pasoša.

Inače, tovar sa drogom zbog kojeg se sudi kriminalnoj grupi Darka Šarića, presretnut je 15. oktobra 2009. godine zajedničkom akcijom "Balkanski ratnik" američke agenicije DEA, srpske BIA i policije Urugvaja.

Darko Šarić, Goran Soković i još petorica optuženih su u bekstvu, pa im se sudi u odsustvu. Ostala jedanaestorica koji su na optuženičkoj klupi negirali su krivicu i učešće u švercu kokaina.

Pogledajte još