"Zla kraljica" Anđelina Džoli snima film o ratu u Avganistanu

U intervjuu za "Entertainment Weekly" glumica, a sada i scenaristkinja i rediteljka - Anđelina Džoli (36) otkrila je da ne odustaje od snimanja "angažovanih filmova" kakav je bio "U zemlji krvi i meda" posvećen sukobima u Bosni i Hercegovini.

O pisanju scenarija za film o ratu u Avganistanu, Anđelina Džoli kaže:

- Pisala sam nešto, jer sam u Avganistanu i Pakistanu bila nekoliko puta u poslednjih 11 godina. To je deo sveta koga nismo baš sasvim svesni. Ali, nisam sigurna šta će sa scenarijem biti. Moram da proverim šta ljudi misle o njemu. Meni se sviđa i uživala sam u istraživanju.

Inače, Anđelina Džoli u junu počinje sa snimanjem filma "Zla kraljica" (Maleficent) koji predstavlja poseban pogled na klasičnu bajku o Uspavanoj lepotici iz ugla negativca. Džolijeva će u ovom filmu igrati Zlu kraljicu, što joj je, kako kaže u intervjuu, "izuzetno zabavno".

- Scenario je odličan. Mnogo mi je zabavan. Već mi probaju rogove. Moja deca su oduševljena... Možda će zvučati otkačeno što ću reći ovo, ali u ovom film će biti nešto jako korisno za devojčice, jer će sve zvučati kao da im preporučujemo da budu zle. U stvari, Zla kraljica je divna osoba. Ali, nije savršena. Ona je daleko od savršenstva - kaže Džolijeva o filmu "Zla kraljica".

Film "U zemlji krvi i meda" trenutno ima svega ocenu 4 na IMDb-u, jednom od najjačih filimskih sajtova na svetu. Zvanično DVD izdanje ovog filma je već izašlo.

Pogledajte još