Reformisati obrazovni sistem

BEOGRAD, 27. marta 2012. (Beta) - Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Martinović izjavio je u utorak da treba reformisati sistem obrazovanja u Srbiji i ukinuti porez na dodatu vrednost za udžbenike i nastavna sredstva.

"SRS ima sveobuhvatan program reforme osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja. Smatramo da treba redefinisati mrežu osnovnih i srednjih škola u Srbiji, ali i predškolskih ustanova kako nijedno dete ne bi ostalo neupisano", rekao je Martinović na konferenciji za novinare ispred Rektorata Univerziteta u Beogradu.

On je dodao da treba osnovati škole u seoskim sredinama i manjim opštinama i tako stimulisati ljude da tu ostaju, a ne da se sele u gradove.

"SRS je jedina stranka koja se već nekoliko godina zalaže za ukidanje poraza na dodatu vrednost za udžebnike, knjige i nastavna sredstva", naveo je potpredsednik SRS-a.

On je istakao i da se SRS zalaže za ukidanje Bolonjske deklaracije, jer je nanela ogromnu štetu studentima i nastavnicima na visokoškolskim ustanovama.

Pogledajte još