Barselona i Milan za polufinale

BEOGRAD, 27. marta 2012. (Beta) - Duel fudbalera Barselone i Milana u sredu obeležiće četvrtfinalne mečeve Lige šampiona a dva kluba koja zajedno imaju 11 titula šmapiona Evrope odlučiće ko će ove sezone biti u prilici da se bori za novi trofej.

U drugom duelu u sredu, Bajern Minhen, na čijem će se stadionu igrati finale 20. maja, sastaće se sa jedinim timom iz Francuske koji je bio na vrhu Evrope, Olimpikom iz Marselja.

Trener Milana Masimo Alegri smatra da je njegov tim, koji se trenutno nalazi na čelu Serije A, spreman na duel sa vladajućim šampionima Evrope i da se upravo u tako velikim i značajnim mečevima najbolje snalazi.

Rosoneri se uzdaju i u statistiku, pošto u dosadašnjih 14. nastupa u četvrtfinalima najboljeg klupskog takmičenja u Evropi nisu nikada poraženi na svom stadionu.

Susret će biti i prilika da trenutno najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi, koji nastupa za Barselonu, u svojoj 25. godini obori još rekorda.

Mesi je na poslednjem meču u LŠ protiv Bajer leverkuzena koji je završen 7:1 postao prvi igrač u istoriji takmičenja koji je postigao pet golova na jednom meču. Ujedno on se izjednačio sa Rudom Van Nistelrojem na listi najboljih strelaca takmičenja u jednoj godini.

Meč se igra u sredu na stadionu San Siro od 20.45. Revanš je na programu 3. aprila u Barseloni.

U drugom duelu u sredu, Bajern Minhen četvorostruki šampion Evrope gostovaće na jugu Francuske Olimpiku iz Marselja kome je plasman u četvrtfinale najbolji rezultat u takmičenju od kada su osvojili jedinu titulu 1993. godine.

Prvi meč dva tima igra će u sredu na stadionu Velodrom u Marselju od 20.45 dok je revanš u Minhenu 3. aprila.

Pogledajte još