U Maliju se život vraća u normalu

BAMAKO, 27 marta 2012. (Beta-AFP) - U Maliju se život u utorak polako vraća u normalu pošto je u zemlji posle državnog udara bio paralisan rad i državnog i privatnog sektora.

Malijska vojska je 22. marta izvršila državni udar, suspendovala ustav i uvela policijski čas. Od tada se ništa nije znalo o sudbini svrgnutog predsednika Malija Amadu Tumani Turea. Ministarstvo spoljnih poslova

Francuske saopštilo da je u utorak da je francuski ambasador u Bamaku, Krisitjan Rujer telefonom razgovarao sa Tureom i da je on dobro, ali nije u saopštenju nije precizirano gde se on trenutno nalazi.

Kako navodi agencija Frans pres, u Bamaku su posle petodnevne pauze otvorene administrativne službe i sve prodavnice, pošto je vojna hunta apelovala da se ponovo počne sa radom.

Na ulicama glavnog grada Malija saobraćaj se normalno odvijao, policija je proveravala samo neke automobile, i moglo se videti nekoliko pripadnika vojske.

Frans pres navodi da je ovaj dan neka vrsta testa za vojsku, i malijski Nacionalni komitet za obnovu demokratije i države, koji su Turea svrgnuli sa vlasti samo nekoliko nedelja pre predsedničkih izbora zakazanih za 29. april.

Pogledajte još