Malifant i Gilem otvaraju festival igre

BEOGRAD, 27. marta 2012. (Beta) - Koreograf i baletski igrač Rasel Malifant i jedna od najcenjenijih igračica modernog baleta Silvi Gilem nastupiće u sredu i četvrtak 28. i 29. marta u Beogradu, u predstavi "Puš" (Push) koja će najaviti Beogradski festival igre.

Malifant je na konferenciji za novinare izjavio da je predstava "Puš" zapravo klasičan komad nastao 2005. godine, koji se sa podjednakim uspehom izvodi na različitim scenama širom sveta.

Predstava se sastoji iz četiri različita komada koja su spojena u jednu celinu jer se dobro uklapaju, rekao je Malifant i dodao da je deonica "Tu" intimna, "Šift" tiha i skoro melanholična, a "Solo" sa flamenko muzikom oštar kontrast.

"Svako veče je putovanje i komadi su spojeni, jer prikazuju to putovanje", rekao je Malifant koji u Beogradu nastupa treći put u karijeri.

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung rekla je da će francuska igračica u Beogradu nastupiti prvi put, ali da je to takodje premijerni nastup i za region.

Ona je dodala da nastup Silvi Gilem koja se smatra najvećom aktivnom figurom u svetu umetničkog plesa, predstavlja i svojevrsno priznanje Beogradskom festivalu igre.

Pogledajte još