Srbiji uskoro italijanske investicije

BEOGRAD, 27. marta 2012. (Beta) - Srpski ministar ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je u utorak da je Italija značajan ekonomski partner Srbije i da vrlo brzo očekuje neke velike italijanske investicije.

Na obeležavanju početka rada Konfindustrije Srbije, on je rekao da misli da ce će to udruženje italijanskih privrednika doprineti daljem razvoju dobrih ekonomskih odnosa čvršćim vezama srpskih i italijaskih kompanija, posebno malih i srednjih preduzeća.

Ćirić je istakao značaj investicije velikog italijanskog proivodjača automobila, kompanije Fijat za ekonomiju Srbije i ododao da ohrabruje to što su neki italijanski investoritori "započeli proces reinvestiranja".

Italijanski ambasador u Beogradu Armando Varikijo pozdravio je početak rada udruzenja italijaskih privrednika Konfindustrija u Srbiji, ističući da to pokazuje koliki značaj Italija pridaje Srbiji.

Udruženje Konfindustrija Srbije nastalo je na trogodišnjem iskustvu Foruma za unapredenje ekonomsko-socijalnih odnosa Srbije i Italije pod nazivom Sistema (www.sistema.rs").

Pogledajte još