Inter predstavio trenera, Baloteli upao na zabavu

Baloteli je proizvod Interove omladinske škole. On je u utorak došao u trening centar "neroazura" i pozdravio se s nekadašnjim saigračima, a onda je upao na konferenciju za novinare, prišao stolu i rukovao se sa čelnicima kluba i novim trenerom.

Stramačoni je vodio omladinski tim Intera, ali od jula 2011. godine, kada je Baloteli već napustio klub.

Inter je u ponedeljak kasno uveče smenio Klaudija Ranijerija, a novi stručnjak, koji ima 36 godina, rekao je da želi da se oduži klubu za poverenje, kao i da mu je ovo imenovanje ostvarenje sna.

"Ovo je čudesan san, ovo su emocije koje samo sport i fudbal mogu da vam pruže. Sada moram da se odužim klubu. Ovo je bilo potpuno neočekivano, poklon od predsednika (Masima) Moratija", rekao je Stramačoni na predstavljanju.

Novi trener je kazao da je do saradnje došlo zbog dobrih rezultata koje je mladi tim Intera imao u ligi u kojoj se takmiče mladi igrači iz prve dve lige Italije, popularnoj Primaveri.

"Mislim da je ovo jednostavno. Uvek sam bio svoj, a Morati je odlučio da mi pruži ovu šansu zbog rezultata. Predsednik je zatražio od mene da u prvi tim prenesem ono što je video u Primaveri: ubeđenje i ljubav prema ovim bojama. Rekao mi je da moramo da pobeđujemo. Verujem u igrače, klub i sebe", rekao je Stramačoni.

Novi trener će debitovati na klupi Intera već sledećeg vikenda, u meču protiv Đenove.

Beta

Pogledajte još