Al Džazira neće prikazati snimak iz Tuluza

DOHA, 27. marta 2012. (Beta) - Katarska televizija Al Džazira saopštila je u utorak da neće prikazati video snimak Mohameda Meraha koji je on sam napravio u trenutku napada u Montobanu i Tuluzu u kojem je ubio sedam osoba, medju kojima troje jevrejske dece.

Francuski predsednik Nikola Sarkozi, koji je ranije u utorak zatražio od svih stanica koje su dobile snimak da ga ne emituju, pozdravio je odluku Al Džazire, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"Pariska redakcija dobila je u ponedeljak video od anonimnog izvora koji je naslovljen 'Al Kaida napada Francusku', koji izgleda prikazuju nedavna ubistva u Tuluzu i Montobanu. Uzimajući u obzir sadržaj, video smo odmah prosledili francuskoj policiji, što smo bili i dužni da uradimo, i oni sprovode istragu", navodi se u saopštenju Al Džazire.

Dodaje se da je ta stanica, u skladu sa svojom etikom, odlučila da "video ne pruža nikakve dodatne informacije koje već nisu poznate, zbog čega njeni informativni kanali neće objaviti ništa iz tog sadržaja".

Video materijal je stigao na adresu Al Džazire na USB-u, koji je poslat izvan Tuluza, javila je u utorak agencija Frans pres. Prvobitno je bilo rečeno da je snimak poslao sam napadač, ali je francuska policija saopštila da je video snimak najverovatnije poštom poslao neko drugi.

Pogledajte još