Borovčanin titulu brani u Loznici

"Tokom cele moje profesionalne karijere Lozničani su me pitali kada će biti meč u Lagatoru, srpskom hramu boksa. Nisam znao kada će to biti, ali sam znao da to treba da bude veliki meč, veliki spektakl. Sada znam odgovor, bice to 4. maja 2012", kazao je Borovčanin.

On je titulu Evropskog šampiona osvojio u Banjaluci 2011. Pobedom protiv Bugarina Konstantina Semerdžijeva, a uspešnu odbranu imao je 23. decembraiste godine u Novom Sadu kada je pobedio Nemca Larsa Buholca.

Srpski bokser u profesionalnom ringu ima 29 pobeda (20 nokautom) bez poraza i posle upeha prošle godine dospeo je na osmo mesto WBO rang liste, čime je stekao pravo da izazove svetskog šampiona, takođe, Nemca Marka Huka.

Ipak, pre borbe za svetski tron, Borovčanin će opet braniti evropsku titulu a protivnik na meču u Loznici još nije poznat.

Kako je saopšteno iz tima srpskog šampiona mogući protivnici su Aleks Moglievski i Mario Štajn iz Nemačke, Francuz Kristof Detinže i Italijan Mikele De Meo.

Bez obzira na protivnika Borovčanin je uveren u uspeh a na provokacije koje su stigle od potencijalnih izazivača odgovoriće u ringu.

"Moj odgovor biće u ringu s kim god budem boksovao. Počeo sam da se pripremam u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, gde imam vrhunske uslove. Na meni je samo da treniram", kazao je Evropski WBO šampion.

Beta

Pogledajte još