Ljubav prema profesorki engleskog jezika

Zapamtite i vi profesorku engleskog jezika Jelisaveti Popov Coni.

Iako je u penziji već 11 godina, Cona i dalje održava kontakte sa bivšim đacima i kaže da se rado druže i obeležavaju godišnjice, rođendane, praznike...

Jelisaveta iza sebe ima 28 godina rada u školi i oko 7.500 bivših đaka. Uvek je važila za strogog ali pravičnog nastavnika, koji je beskrajno posvećen poslu.

Mnogi su joj i danas zahvalni za znanje, ali i za životne lekcije. Na fan stranici se vide komentari ljudi koji su danas priznati stručnjaci širom sveta.

- Kod nje na času se znao red. Šiške nisu smele da upadaju u oči, nisu mogli da budu nalakirani nokti, niti da su devojčice našminkane. Svi smo morali da budemo uredni, a jedni druge da gledamo kao braću i sestre. Mnogo toga smo i o životu naučili od naše Cone, a činjenica je da smo u srednjoj školi imali daleko veće znanje engleskog jezika od naših vršnjaka koji su došli iz drugih škola - kaže Biljana Rakić i dodaje da je imala sreću da joj Cona bude i razredna.

Gospođa Popov misli da je razlog tolike ljubavi u međusobnom poštovanju između nje i đaka. Nikada nije bilo ružnih reči, ali se uvek znao red.

- Iznenadila sam se kada sam čula od bivših đaka da su napravili tu stranicu, jer nemam ni računar, pa ne mogu to da vidim. Kažu mi deca da se mnogo bivših đaka javilo i da svi pišu lepe komentare. Drago mi je zbog toga jer smatram da smo uvek lepo radili, ali smo umeli i lepo da se družimo - priča Cona i dodaje kako je i sada zovu bivši đaci koji su otišli da žive u Australiju ili Ameriku i kroz osmeh kaže da je decu ipak uspela nečemu da nauči.

Jelisavetini nekadašnji đaci kažu da nastavnika poput Cone više nema, jer je ona imala veliko znanje i autoritet koji su svi poštovali. Zato se sveske sa njenih časova prenose u nasleđe mlađoj braći i sestrama, ali i deci.

Svaki Conin đak ima „svesku za ceo život“

Svaki Conin đak je imao „svesku za ceo život“ iz engleskog. U njoj je sve od alfabeta, pa do idioma. Tu je rečnik, ali i neizbežna lista nepravilnih glagola, koji su se za peticu odgovarale uz štopericu. Rekord drži učenica koja je za četiri minuta izgovorila 128 nepravilnih glagola.

Pogledajte još