Podsticaji za svakog poljoprivrednika

GORNJI MILANOVAC, 28. marta 2012. (Beta) - Svako ko bude u Srbiji proizvodio hranu, dobiće ove godine podsticajna sredstva iz budžeta, bez obzira da li je platio doprinose za penzijsko osiguranje, rekao je u sredu u Grabovici ministar poljoprivrede Dušan Petrović.

Petrović je posetio domaćinstvo zemljoradnika Slavka Djokovića u Grabovici nadomak Gornjeg Miulanovca, koje gaji osam krava muzara i pored svojih deset hektara zemlje još toliko uzima u zakup za proizvodnju stočne hrane.

Prema rečima Petrovića, i ove godine će biti isplaćeno pet dinara premije za svaki litar mleka i po 25.000 dinara za svako umatičeno stočno grlo.

On je izjavio da će svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo do 9. aprila dobiti regresiranu naftu po ceni od 65 dinara po litru, što je prva isporuka, a druga će biti u avgustu i količinski će biti uvećana za 10 odsto u odnosu na sadašnju.

Petrović je povodom najave protesta zemljoradnika iz Vojvodine rekao da će u sredu ponovo imati sastanak sa njima i da očekuje dogovor.

Pogledajte još