U čast dečje knjige

BEOGRAD, 28. marta 2012. (Beta) - Srpska sekcija IBBY (International Board Of Books For Young People) organizovaće različite programe u pet gradova Srbije povodom 2. aprila Medjunarodnog dana knjige za decu, najavilo je u sredu to udruženje.

Medjunarodni dan knjige za decu proslavlja se od 1967. godine svakog 2. aprila, na dan rodjenja pisca Hansa Kristijana Andersena.

U Srbiji, manifestacije, programi, izložbe i pozorišne predstave biće organizovani u Nišu, Požegi, Rudovcima, Novom Sadu i Beogradu, navodi se u najavi.

Biblioteka grada Beograda u 75 ogranaka u glavnom gradu svakom detetu koje se upiše 2. aprila odobriće popust od 50 odsto na cenu godišnje članarine, dodaje se u saopštenju.

Svim korisnicima uz pozajmljene knjige tog dana biće ponudjeno i jedno delo za decu, kao dodatna usluga Biblioteke grada Beograda "Poklon za čitanje".

U Požegi će pored ostalog biti organizovano i predstavljanje postera prezentacije za Svetski IBBY kongres koji će biti održan u Londonu od 23. do 26. avgusta.

Pogledajte još