Umrla Ukrajinka - žrtva stravičnog silovanja i spaljivanja

Ukrajinski zvaničnici zaduženi za zdravstvo saopštili su da je danas, posle dve nedelje borbe za život, preminula 18-godišnja Oksana Makar, čije je okrutno silovanje i pokušaj ubistva šokiralo čitavu zemlju.

Oksanu Makar su 9. marta u gradu Mikolajv silovala trojica muškaraca koji su potom pokušali da je udave, a onda zapalili. Oksana je preživela i dve sedmice se borila za život.

Zvaničnici u gradu Donjetsk, na istoku Ukrajine, gde je devojka lečena, izjavili su da je ona podlegla ranama od opekotina i povredama na plućima, prenose agencije.

Zbog izuzetne okrutnosti ovaj zločin je šokirao svet a širom Ukrajine su pokrenuti proteste protiv korupcije jer je policija pustila na slobodu dvojicu osumjičenih koji su imali jake veze u regionu.

(old_image)

Osumnjićeni za napad su: Masim Prisjažnjuk, Artem Pogosjan i Evgenij Krasnošćek. Oni su devojku pozvali u kuću zajedničkog prijatelja, a zatim se nad njom iživljavali.

Reagovao je i predsednik Ukrajine Viktor Janukovič.

Majka jednog osumnjičenog pokušala je samoubistvo saznavši da je njen sin umešan u ovaj stravičan zločin, dok je majka drugog mladića doživela srčani udar.

Na kraju su sva trojica osumnjčenih uhapšena i optužena za silovanje, a jedan od njih i za pokušaj ubistva.


(29.3. 2012.)

Pogledajte još