Berluskonijev prijatelj kupio pamflete Crvenih brigada

RIM, 29. marta 2012. (Beta-AFP) - Saradnik i prijatelj bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija kupio je u četvrtak na aukciji za 17.000 evra pamflete italijanske levičarske terorističke grupe Crvene brigade, uključujući i letke o otmici i ubistvu premijera Alda Mora.

Ukupno 17 pamfleta, napisanih i podeljenih izmedju 1974. i 1978, ponudjeni su u četvrtak na aukciji u Milanu po početnoj ceni od 1.700 evra.

Pamflete Crvenih brigada kupila je fondacija koja pripada senatoru Marčelu Del'Utriju, bliskom prijatelju i saradniku Berluskonija. Kako javljaju italijanski mediji, fondacija je objasnila da poseduje najvažniju arhivu o dogadjajima u Italiji koji su se dogodili krajem 60-ih godina prošlog veka.

Senator Del'Utri osudjen je u decembru 2004. godine na devet godina zatvora zbog veza sa sicilijanskom mafijiom Koza nostra. Apelacioni sud u Palermu u junu 2010. godine smanjio je kaznu na sedam godina zatvora, ali je Kasacioni sud pre tri sedmice poništio presudu i vratio je na ponovno sudjenje.

Pogledajte još