Kapetan Džon Piplfoks na dve scene

BEOGRAD, 29. marta 2012. (Beta) - Predstava za decu "Kapetan Džon Piplfoks" po tekstu Duška Radovića u koprodukciji Dečjeg kulturnog centra Beograda (DKCB) i Bitef teatra, premijerno će biti izvedena u četvrtak 5. aprila, povodom 90. godišnjice rodjenja tog pisca i šest decenija rada DKCB-a.

Kako su na konferenciji za novinare najavili organizatori, premijera predstave biće u dvorani DKCB-a, a repriza u subotu 7. aprila u Bitef teatru i u nastavku pozorišne sezone taj komad će biti izvodjen na obe scene.

Predstava u čijem izvodjenju učestvuju igrači Bitef dens kompanije, učenice Srednje baletske škole i dva profesionalna glumca, namenjena je prvenstveno deci uzrasta od sedam do 14 godina, ali je mogu gledati i mladji, kao i srednjoškolci, rečeno je novinarima.

Rediteljka Jelena Bogavac rekla je da dramaturgija prati priču Duška Radovića i da je to veliki kvalitet predstave, a poručila je da publiku očekuju i odlična muzika, zanimljivi kostimi i kvalitetni izvodjači.

Bitef teatar organizovaće na skveru Mire Trailović u subotu 7. aprila u 16.00 sati, sat vremena pre reprize predstave (17.00), poseban scenski nastup kao uvod u taj pozorišni komad, najavili su organizatori.

Pogledajte još