Poljoprivrednici blokiraju puteve

NOVI SAD, 29. marta 2012. (Beta) - Poljoprivrednici iz okoline Novog Sada blokirali su stari put za Suboticu kod Rimskih šančeva nezadovoljni uredbom Vlade Srbije koja po njihovom mišljenju favorizuje preradjivačku industriju, na štetu poljoprivrednih proizvodjača.

U blokadi učestvuje više od 50 poljoprivrednika, koji su svojim traktorima blokirali obe saobraćajne trake. Blokirano je i nekoliko policijskih vozila koja su se tokom celog dana nalazila na toj lokaciji nadomak Novog Sada.

Poljoprivrednici su sa oko 30 traktora bloklirali i put Novi Sad - Temerin kod izlazne petlje za autoput. Policija se nalazi na licu mesta, a za sada nema incidenata. Blokiran je i magistralni put Pančevo - Kovačica.

Poljoprivrednici iz svih vojvodjanskih opština krenuli su traktorima ka Beogradu starim magistralnim putevima, ali ih je policija u nekoliko mesta zaustavila i isključila iz saobraćaja.

Tokom pregovora u Beogradu sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem nije postignut dogovor o promeni sporne uredbe.

Poljoprivrednici traže da se nastavi regresiranje repromaterijala u proizvodnji sa 14.000 dinara po hektaru, kao i da ministarstvo donese Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji, jer je to uslov da koriste sredstva iz IPA fondova EU.

Pogledajte još