Akcionari Jugoremedije pisali Mehi Omeroviću

ZRENJANIN, 30. marta 2012. (Beta) - Akcionari, članovi Udruženja Jugoremedija 3, uputili su predsedniku Upravnog odbora Mehi Omeroviću zahtev za sazivanje vanredne Skupštine akcionara, jer su nezadovoljni trenutnom situacijom, poslovanjem i ostvarenim rezultatima menadžmenta zrenjaninske Fabrike lekova.

Kako navode, u Jugoremediji je gotovo potpuno obustavljena proizvodnja, zaposleni su na prinudnom odsustvu, a zarade nisu isplaćivane od avgusta.

Jelena Medarević, predstavnik tog Udruženja navodi da je vrednost akcija na istorijskom minimumu, a da je firma u blokadi u iznosu od 191,7 miliona dinara u ukupnom neprekidnom trajanju od 126 dana, a u poslednjih godinu dana ukupno 205 dana.

Medarević ukazuje da je ostavku na članstvo u Upravnom odboru podneo dosadašnji član Branislav Markuš, a da je njegovo mesto preuzeo Dušan David Mladen koji je predstavljen kao osoba poreklom iz Amerike, vlasnik preduzeća Blue Rose Trust Fund koje se bavi trgovinom nekretninama i predsednik je Privredne komore Roma.

Zaposlenima i akcionarima je, ističe ona, predstavljeno pismo o namerama Dušana Davida Mladena u kojem se navodi da će u periodu od 120 do 180 dana biti sagledano poslovanje Jugoremedije, nakon čega će otpočeti servisiranje dugovanja i pokretanje proizvodnje.

Prema rečima Medarević, akcionari i zaposleni su ponovo u nedoumici jer, kako kaže, firma koja se nudi kao rešenje nije čak ni investicioni fond i "potpuno su nejasni motivi koji ih navode da servisiraju dugovanja bez učešća u vlasničkoj strukturi društva".

Pogledajte još