Uspeh predstave JDP-a u Bogoti

BEOGRAD, 30. marta 2012. (Beta) - Predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Drama o Mirjani i ovima oko nje" izvedena je u Bogoti na Medjunarodnom pozorišnom festivalu na kome je učestvovalo 114 pozorišta iz Kolumbije i drugih zemalja sveta, saopštio je u petak taj teatar.

Drama po tekstu Ivora Martinića, u režiji Ive Milošević, igrana je u glavnom gradu Kolumbije na sceni "Teatro Nasional la Kasteljana" (Nacional la Castelana) od 23. do 27. marta, a svih pet izvodjenja publika je ispratila ovacijama, navodi se u saopšstenju.

Rediteljka Iva Milošević izrazila je zadovoljstvo zbog načina na koji je publika u Kolumbiji prihvatila komad i ocenila da se po reakciji gledalaca može uočiti kulturološka razlika.

"Tamo gde mi reagujemo cinizmom, publika u Bogoti to čini saosećanjem", rekla je Milošević.

U predstavi glume Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić, Marko Baćović, Andjelika Simić, Fedja Stojanović, Cvijeta Mesić i Bojan Lazarov.

Medjunarodni pozorišni festival u Bogoti održava se od 23. marta do 8. aprila i jedna je od najznačajnijih teatarskih smotri u Južnoj i Srednjoj Americi. Na festivalu ove godine učestvuje 65 internacionalnih i 49 kolumbijskih pozorišta.

Pogledajte još