Traktorista se probio do Takovske u Beogradu

Jedan traktor, registrovan na opštinu Kanjiža, parkiran je kod zgrade "Pošta Srbije" u Takovskoj ulici, gde se nalazi i pripadnici saobraćajne policije koji, prema rečima poljoprivrednika, traže od njih da pomere vozilo.

- Policija vrši na nas pritisak da isteramo traktore, pa ne znamo šta da radimo - rekao je agenciji Beta poljoprivrednik Čaba Boršoš i dodao da su sa njim i Atila Milutinović i Salman Zolta.
Upitan gde su druga dva traktora kojima su stigli u Beograd, Boršoš je odgovorio da su "na jednom mestu".

Poljoprivrednici iz velikog broja vojvođanskih opština krenuli su juče traktorima ka Beogradu kako bi izrazili protest zbog novih mera agrarne politike, ali ih je policija u nekoliko mesta zaustavila i isključila iz saobraćaja.
Oni traže da se nastavi regresiranje repromaterijala u proizvodnji sa 14.000 dinara po hektaru, kao i da resorno ministarstvo donese Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji, jer je to uslov da farmeri mogu da koriste sredstva iz IPA fondova EU.

Tokom jučerašnjih pregovora njihovih predstavnika sa ministrom poljopivrede Dušanom Petrovićem, nije postignut dogovor o promeni spornih uredbi. Sa ministrom policije  Ivicom Dačićem dogovoreno je da poljoprivrednici održe protestnu vožnju do Beograda.
(Beta)
30.3.2012.

Pogledajte još