Tajmlajn i svi će videti priču vašeg života

Svi korisnici Fejsbuka od sutra će imati Tajmlajn - hteli oni to ili ne, što znači da će svako videti priču vašeg života. Što znači da imate samo jedan dan da sakrijete neke informacije sa svog Fejsbuk statusa.

Atak na privatnost ili fantastična stvar

Oko novog Fejsbukovog Tajmlajna mišljenja su podeljena. Neki ga veličaju kao novotariju s gomilom prednosti, dok ga drugi smatraju napadom na vlastitu privatnost. Ali, i jednima i drugima jedna je stvar zajednička - svi koji su na Fejsbuku od 1. aprila, imaće Tajmlajn hteli oni to ili ne.

Tajmlajn je novi pregled stranice koju je Fejsbuk predstavio pre nekoliko meseci, a koja omogućava prikaz svih informacija o vama samima, ako to želite.

Zuckerberg je Tajmlajn označio kao "priču vašeg života". Dugim rečima, celi svoj život moći ćete odsada da prikažete na jednoj jedinoj stranici.
"S Tajmlajn možete pokazati ko ste zaista", kaže Zuckerberg.

Nema povratka

Bitno je nagalsiti da aktivacijom Tajmlajna više nije moguć povratak na stari izgled. Iako su se u Fejsbuku potrudili da objasne to svim korisnicima, neki i dalje misle da postoje, ako ne službeni, onda neki alternativni načini na koji se mogu rešiti Tajmlajna. Ali, mnogima od njih, to je zadalo mnoge probleme.

Tako su na Inside Fejsbuku prilikom pretrage Timelinea na internetu pronašli 16 stranica na kojima se navodno nalazi rešenje za deaktivaciju ove opcije. Ali, reč je zapravo bila o lažnim i prevarantskim stranicama i grupama koje su želele da namame korisnike da ih" lajkaju". Dosad su skupile više od 71 hiljade "lajkova". piše S media.

Kako olakšati svakodnevicu

Kako biste lakše preživeli taj period privikavanja, Fejabuk nudi nekoliko saveta koji će vam olakšati svakodnevicu u novom Tajmlajn dobu. Na primer, postavite sliku koja upada u oči, piše S media.

Tajmlajn je, kako se objašnjava, vrlo slikovit format i kreiranje velike i moćne fotografije, sigurno će vam povećati posete stranici.

Koristite brendiranu sliku za profil. Ranije su razni brendovi koristili kodove, marketinške poruke za sliku profila, a Fejsbuk predlaže mnogo jednostavnije rešenje – sliku brenda samo zalepite na profil.

Tajmlajn omogućava stranicama da uređuju fotografije i aplikacije na vrhu stranice. To može usmeriti posetioce na ključne lokacije ili foto albume na stranici.

Pogledajte još