Kosovska policija upala u centralnu Srbiju

Kako ekskluzivno saznaje "Blic", uhapšeni pripadnici KPS kod sebe su imali specijalnu policijsku opremu i naoružanje. Vest je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dači'.

- Pripadnici Žandarmerije jutros su u 10.30 sati uhapsili dva pripadnika Kosovske policijske službe u rejonu Merdare, koji su sa sobom imali dve automatske puške, dva pištolja i specijalnu opremu za merenje daljine - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Uhapšeni su Šukre Binaku i Sami Bećiri, a ministar Dačić je naglasio da je upad dvojice pripadnika KPS-a drastično narušavanje Vojno-tehničkog sporazuma potpisanog u Kumanovu 1999. godine.

- Šta oni traže na teritoriji centralne Srbije i po kom je to sporazumu - upitao je Dačić i dodao da Srbija takve postupke neće tolerisati.

Ministar je pozvao UNMIK, Kfor i Euleks da se izjasne o tom događaju i istakao da će svako ko na taj način povređuje Vojno-tehnički sporazum iz Kumanova biti lišen slobode.

- Ne može tako sa Srbijom, to je prevešilo svaku meru - naglasio je Dačić.

Dačić je sve ovo rekao u Palati Srbije, posle sastanka s porodicama srpskih policajaca iz Kosovskog Pomoravlja, koji su danas odlukom Vrhovnog suda Kosova pušteni iz pritvora u Prištini i Gnjilanu, gde su bili od 25. februara, kada su uhapšeni zbog sumnje da su podrivali ustavni poredak Kosova.

Pogledajte još