Šala koštala posla portparola Rada

BEOGRAD, 31. marta 2012. (Beta) - Jedna interna šala preneta na društvenoj mreži Tviter izazvala je jaku reakciju javnosti i koštala je posla portparola fudbalskog kluba Rad, iako je onaj ko je predmet te šale shvatio humor na pravi način.

Portparol Rada Vladimir Savić poslao je u četvrtak interni SMS novinarima koji redovno posećuju konferencije Rada, u kome se na šaljiv način odnosi mprema sledećem protivniku "gradjevinara", ovog puta šampionu države Partizanu, odnosno njegovom treneru Avramu Grantu.

Ta šala dospela je, medjutim, u javnost kada je jedan od malog broja novinara koji su dobili poruku podelio sa svojim prijateljima na društvenoj mreži Tviter, a drugi izveštači napravili su od toga slučaj "zvaničnog dopisa" i zvaničnog poziva Rada, iako je u pitanju bio krajnje neformalni SMS.

Kao posledica svega toga, glavni finansijer Rada Ranko Stojić otpustio je Savića sa obrazloženjem da mora da vodi računa o ugledu kluba.

"Drago mi je da se razjasnilo da ništa od toga nije došlo zvanično iz Rada, ali ja moram da vodim računa o ugledu kluba. On (Savić) može da nastavi na nekom drugom mestu. Odluku neću menjati bez obzira na okolnosti i neću dalje komentarisati ovaj slučaj", rekao je Stojić agenciji Beta.

U spornom SMS-u navodi se rečenica "da li će legenda Milvola postati šesta 'Zvezdina zvezda'". Londonski Vest Hem je sa Grantom na čelu ispao iz lige, što je obradovalo navijače rivalskog Milvola.

Utakmica Rad - Partizan počinje u 16.00.

Pogledajte još