Pala zadnja klapa

Povodom završetka snimanja filma „Čekaj me, ja sigurno neću doći“, reditelja Miroslava Momčilovića, organizovan je party na splavu "Knjaz". 

Kako je poslednja klapa pala samo dva sata pre početka žurke, glavni protagonisti ove ljubavne priče su poprilično kasnili, ali ono što je najbitnije jeste da osmeh s njihovih lica nije silazio. Valjda ih umor još nije sustigao.

Uz živu muziku, pop i rok hitove, klopu i po koje pivo zabavljali su se glavni glumac Bane Trifunović sa devojkom Aidom Alilović, reditelji Dejan Zečević i Srdan Golubović. S malim zakašnjenjem stigao je i član glavne petorke filma - Gordan Kičić sa suprugom, ali je odmah počeo da maše fotoreporterima da ga ostave na miru, jer planira kasnije da se slika. Tako to valjda rade prave zvezde. Iako se pojavljuju u filmu, Vanja Ejdus, Milica Mihajlović, Nikola Kojo, Mirjana Karanović, Petar Božović i Danica Maksimović, nisu se pojavili na proslavi.

Reditelj , producent i scenarista, Miroslav Momčilović, zadovoljno se šetkao u majici s natpisom filma. Njemu je ovo drugi film, posle “Sedam i po”, koji je u Srbiji videlo preko 60. 000 gledalaca, a prikazan je i osvojio je nagrade na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima. Posle priče o sedam smrtnih grehova, reditelj se okrenuo ljubavnoj tematici, s karakterističnom dozom crnog humora. Priča o začaranom ljubavnom krugu u kome se našlo petoro glavnih likova. 

- Snimanje filma trajalo je nepunih šest nedelja, na nekoliko Beogradskih lokacija (Novi Beograd, Medaković, Jakovo, Stari Grad), ali i u Inđiji. Premijeru možete da očekujete u rano proleće, a ako me pozovu rado ću se odazvati i učestvovati na filmskim festivalima, mada se njima preterano neopterećujem. Moram priznati da sam ja ovaj film radio prvenstveno za našu domaću publiku, i najveća mi je želja da to ovde dobro prođe. Praviti film specijalno za festival po mom mišljenju je  nepotreban teret – kratko nam je otkrio svoje želje Miroslav Momčilović 

Alek (Gordan Kičić) je očajan pošto ga je nakon trogodišnje veze Teodora (Milica Mihajlović) ostavila. Pati, bezvoljan je, patetičan, i ima svakodnevne samosažaljevajuće seanse kod svog drugara Baneta (Miloš Samolov). Uprkos Banetovim savetima Alek i dalje zove Teodoru koja se u međuvremenu zaljubila u Nemanju (Branislav Trifunović). Problem je u tome što se Nemanja nije zaljubio u nju, već u u Marinu (Vanja Ejdus), nekoliko godina mlađu devojku. Na žalost Marina nije zaljubljena u njega, nju jako privlači Alek, ali ne zna da je razlog njegovom „šarmu očajnika“ brodolom s Teodorom, ona misli da je Alek takav sam po sebi. Svako od njih bi dao sve na svetu da bude s onim ko ga u tom trenutku ne želi. Tako se stvara jedan emotivni sistem spojenih sudova, začarani ljubavnu krug u kojem svako za svakim pati i svako svakog zlostavlja i muči, a u čijem se centru nalazi Bane, kao svedok svih emotivnih gordosti i posrtanja.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još