Podrška navijača Petrovu u borbi za život

Aplauz i ovacije navijača počele su simbolično u 19. minute utakmice, jer je Petrov do juče nosio broj 19 u Aston Vili.

Petrov, koji je utakmicu gledao u loži stadiona u Birmingemu sa svojom porodicom, bio je vidno dirnut kada su navijači istakli transparente podrške skandirajući njegovo ime.

Podršku Petrovu pružili su i fudbaleri gostujećeg kluba Čelsija, koji su tokom zagrevanja pred utakmicu nosili majce na kojima je napred pisalo Petrov i broj 19, a pozadi "Naše misli su sa tobom".

Tridesetdvogodišnji Petrov danas je najavio da se povlači iz fudbala jer mora da se posveti najvažnijoj borbi koja mu predstoji - borbi za svoj život, prenosi Jurosport.

"Boriću se, to je jasno i želim da zahvalim svima na podršci koja je stigla iz celog sveta", rekao je Petrov za bugarski sportski dnevni list "Tema sport".

Saigrač Petrova iz reprezentacije Bugarske Dmitar Berbatov, koji u Engleskoj igra za Mančester junajted, pozvao je navijače i sve prijatelje da podrže Petrova.

"Pomolimo se svi i verujmo da će Stilijan Petrov, jedan od najboljih bugarskih igrača svih vremena i jedan od mojih najboljih prijatelja, pobediti u ovoj borbi. On zaslužuje svu našu podršku. Verujte", napisao je Berbatov na svom Fejsbuk statusu.

Petrov je nastupio 105 puta za reprezentaciju Bugarske, a 2003. Godine proglašen je naboljim igračem te zemlje. Pre Aston Vile uspešno je igrao za škotski Seltik iz Glazgova, a pre toga za CSKA iz Sofije.

Beta

Pogledajte još