Beljanski: Prva utakmica mnogo znači

Reprezentacija Srbije od 6. do 8. aprila učestvuje na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Alikanteu sa selekcima Španije, Poljske i Alžira. Na Olimpijske igre plasiraće se dve najuspešnije ekipe.

"Dobro poznajem ovaj tim Španije. Igraju dosta drugačije od balkanskog i skandinavskog stila rukometa. Sve se vrti oko sjajnog pivotmena Atletiko Madrida Julena Agilagaldea, a sistem je da sa njim i jednim bekom nadigraju celu odbranu. Ukoliko zaustavimo njega, blizu smo dobrog rezultata", rekao je Beljanski.

Prema njegovim rečima, Srbija je dobila najjaču kvalifikacionu grupu.

"Prvi duel će dosta značiti, kao i protiv Poljske na Evropskom prvenstvu. Pobedom bi dobili samopouzdanje za dalje mečeve i mogli bi da uradimo mnogo. Na nama je da se borimo", rekao je Beljanski.

On je dodao da ne zna da li će za Španiju braniti bivši golman jugoslovenske reprezentacije Arpad Šterbik, iako se nalazi na spisku od 18 igrača.

"Poljaci su naši drugi protivnici u Alikanteu i stari 'poznanici'. Siguran sam da će ući u meč da nas pobedi. Zadužili smo ih, jer smo ih dobili u Beogradu. Biće to teška utakmica, ali prvo razmisljamo o Španiji. Idemo korak po korak", rekao je Beljanski.

Pivotmen Srbije, koji će sledeće sezone igrati u nemačkom Gepingenu, naglasio je da su uslovi za pripreme u Alikanteu odlični, jer ekipa ima mir i može da se koncentriše na rukomet i cilj - Olimpijske igre.

Prvi meč na kvalifikacionom turniru za OI u Londonu Srbija će igrati u petak u 20.15 sa Španijom.

Beta

Pogledajte još