Faith No More dolazi u junu u Srbiju!

Kako saznaje „Blic“ od jednog velikog regionalnog muzičkog promotera, uskoro dobijamo festival na kom će rokeri iz San Franciska predvoditi plejadu dobrih bendova.

Frontmen sastava „Fejt no mor“ uz pesmu „Ajde, Jano“ spektakularno je zatvorio Egzit pre dve godine, a sada nas očekuje sličan doživljaj i u Beogradu. “Fejt no mor” će predvoditi plejadu stranih bendova koji će nastupiti na prvom velikom muzičkom festivalu u Beogradu a koji bi trebalo da se pretvori u tradiciju.

Bend je napravio pauzu koja je trajala desetak godina, ali ih je publika i te kako dobro dočekala. Najbolji pokazatelj bili su srpski fanovi, za koje je Paton pevao izvorne narodne pesme, a čak je pokušao da nauči da igra kolo.

“Fejt no mor” su od 2009. godine na neprestanoj svetskoj turneji koju su nazvali „The Second Coming Tour“. Zanimljivo je da su im svi nastupi rasprodati iako su dugo bili odsutni sa muzičke scene, a poslednji album su izdali još 1997. Upravo to ide u prilog činjenici da imaju kultni status.

Promoteri „Avalona Srbija”, koji su nedavno najavili konferenciju za veliki muzički projekat, ne iznoseći pritom više detalja, zasad nisu želeli da potvrde da li će upravo oni biti organizatori muzičke fešte koja se uz “Fejt no mor” sprema za kraj juna u Beogradu.

- Trenutno ne možemo da komentarišemo, pružićemo vam više informacija na konferenciji za novinare u sredu – rekli su.

Rokeri iz San Franciska ove će godine svirati samo najveće festivale u Evropi, među kojima je zasad potvrđen „Sonispehere“.

Pogledajte još