Ansambl Likvid loft na Festivalu igre

BEOGRAD, 2. aprila 2012. (Beta) - Organizatori Beogradskog festivala igre predstavili su danas ansambl "Likvid loft" iz Beča koji će na tom festivalu izvesti predstavu "Glava koja govori" (Talking head).

Direktor i koreograf te plesne trupe osnovane 2004. godine Kris Haring kazao je da je predstava duet Kanadjanke Stefani Kaming i Britanca Luka Baioa i da se bavi novim medijima i društvenim mrežama.

"Koreografija je u ovoj predstavi fokusirana na lica i korišćen je program Fotobut koji pravi smešne i iskrivljene fotografije", rekao je Kris Haring.

On je naveo da "Glava koja govori" nema veze sa bendom iz 80-ih, već označava okvir groplana kamere usmerene na spikera i dodao da izvodjači pokušavaju da stvore različite karaktere na osnovu tog sistema, pa na primer "ulaze" u likove para koji priča preko Skajpa.

"Mi za predstave pozivamo ljude iz različitih disciplina, vizuelne umetnike, nekada i književnike i filozofe, pa svako od njih daje savremenoj igri nešto svoje", kazao je koreograf "Likvid lofta".

Pogledajte još