Bajern siguran u polufinale ‎LŠ

Četvorostruki evropski šampion pobedio je u 12 od svojih poslednjih 13 utakmica kod kuće, a nalazi se u seriji od sedam uzastopnih pobeda. Bajern je i dalje u trci da osvoji tri trofeja ove sezone.

"Želimo da budemo jedan od četiri najbolja tima u Evropi. Nalazimo se na jako, jako dobrom položaju. Ako se koncentrišemo i igramo fudbal, nećemo sutra imati problema"
, rekao je kapiten Bajerna Filip Lam.

Uprava Bavaraca takođe je zadovoljna razvojem situacije.

"Možemo biti vrlo zadovoljni. Širom smo otvorili vrata polufinala", rekao je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Sve to je veliki preokret za klub za koji se do pre samo mesec dana verovalo da je u dubokoj krizi.

Bajern je tada izgubio 2:0 u prvenstvu i ostao sa sedam bodova zaostatka za liderom i šampionom Borusijom Dortmund, dok je u prvom meču osmine finala Lige šampiona izgubio od Bazela 1:0.

Bajern se spektakularno povratio, pošto je posle poraza od Leverkuzena postigao 20 golova u tri utakmice, uključujući i sedam protiv Bazela u revanšu. Subotnji trijumf od 1:0 nad Nirnbergom u 184. bavarskom derbiju smanjio je razliku za Borusijom na tri boda.

Tim iz Minhena dobio je pet žutih kartona u prvom meču, a među opomenutima je i Bastijan Švajnštajger, koji neće igrati sutra.

(old_image)

Olimpik je u potpuno drugačijoj situaciji, pošto je u seriji od devet utakmica bez pobede, od čega je osam poraza. Tim iz Marselja poslednji put je trijumfovao 22. februara, kada je pobedio Inter sa 1:0.

Njegov prvenstveni meč protiv Monpeljea prošlog vikenda odložen je da bi se Olimpik što bolje spremio za revanš sa Bajernom i moguće ogromno iznenađenje.

"Imamo šansu, ali je ona jako mala. Daćemo sve od sebe da izvučemo najbolji mogući rezultat, a znamo i da je Bajern jako dobar kod kuće", priznao je trener Olimpika Didije Dešan. Marselj je na devetom mestu prvenstva Francuske.

Napadači Olimpika nisu u formi, pošto se Loik Remi tek oporavio od povrede i nije ušao u ritam, dok Andre Aju ima problema sa povredom ramena. U tim će se vratiti golman Stiv Mandana, koji je odslužio suspenziju.

Beta

Pogledajte još