Barselona mora da pobedi Milan

Pošto su Real Madrid i Bajern Minhen praktično obezbedili plasman u polufinale, a Čelsi je u dobrom položaju da učini isto protiv Benfike, sva pažnja biće usmerena u Barselonu i najujednačniji duel među osam najboljih.

Milan je prošle nedelje sprečio Barselonu i njenu prvu zvezdu Lionela Mesija da postigne gol, prvi put u 2,5 godine, a prvi duel završen je bez golova. Aktuelni prvak mora da povrati sada formu ako želi da prođe tim sa kojim je odigrala 2:2 u grupnoj fazi takmičenja.

"Moramo da pobedimo, to je realnost. Trebalo bi da prođemo kod kuće, sa svojim navijačima, ali moramo da verujemo u prolaz", rekao je jedan od ključnih igrača Barselone, plejmejker Andres Inijesta.

Gvardiola je tokom vikenda odmarao veznog Seska Fabregasa i defanzivca Karlesa Pujola, dok je bek Adrijano u nedelju normalno trenirao posle povrede.

Veliku dozu samopouzdanja Barsi uliva Mesi, koji je u prvenstvenoj pobedi od 2:0 protiv Atletik Bilbaa postigao svoj 56. gol u svim takmičenjima u sezoni.

Barsa je već 11. utakmica bez poraza, a nerešeno sa San Sira je jedina utakmica u kojoj nije pobedila. Tim Pepa Gvardiole nije izgubio na Kamp Nouu već 51 utakmicu, još od septembra 2010. godine.

Ništa od toga, međutim, nije impresioniralo "vezistu" Milana Alberta Akvilanija.

"Sve je otvoreno. Imali smo mnogo šansi protiv Barselone. Prva utakmica je pokazala da nema mnogo razlike među nama", rekao je Akvilani.

Milan neće moći da računa na Marka van Bomela, kome su povređena leđa, ali će za meč verovatno biti spremni golman Kristijan Abijati i vezni igrač Antonio Nočerino, koji su imali problema sa povredama u prvenstvenom meču sa Katanijom (1:1) prošlog vikenda.

Beta

Pogledajte još