Spremna Arena za Vaterpolo turnir

Objekat privremenog karaktera kapaciteta 5.000 mesta podignut je za 13 meseci, a u njemu se nalazi glavni i pomoćni bezeni.

Najboljih 12 muških i osam ženskih selekcije igraće olimpijske mečeve od 29. jula do 12 avgusta.

Arena se nalazi u Olimpijskom parku pored Akvatik centra u kome će biti održana takmičenja u plivanju, a posle Igara delovi od kojih je napravljena biće razmontirani i upotrebljeni na drugim lokacijama.

Prvo takmičenje na novom bazenu biće održano od 3. do 6. maja, a učešćena su do sada potvrdili Australija, SAD i Velika Britanija.

"Arena će biti sjajna pozornica za epsku bitku za olimpijske medalje", kazao je šef Organizacionog komiteta Sebastijen Ko.

Plasman na olimpijski turnir u vaterpolu za muškarce obezbedile su reprezentacije Srbije, Mađarske, Hrvatske, Italije, SAD, Australije, Kazahstana, i domaćina Velike Britanije.

Još četiri učesnika izboriće mesto na kvalifikacionom turniru u Edmontonu u Kanadi koji je počeo u nedelju a završava se 8. aprila.

Selekcije koje se plasiraju u polufinale tog turnira naće će se u Londonu.

Među favoritima da obezbede plasman su Crna Gora, Španija, Nemačka, Grčka i Rumunija.

Zlatnu medalju iz Pekinga braniće selekcija Mađarske koja je bila najbolja i 2004. u Atini i četiri godine ranije u Sidneju.

Beta

Pogledajte još