URS će tražiti usvajanje zakona o departizaciji

BEOGRAD, 3. aprila 2012. (Beta) - Ujedinjeni regioni Srbije (URS) će insistirati da Skupština Srbije na istoj sednici na kojoj će usvojiti zakon o ukidanju PDV-a na opremu za bebe, donese i zakon o departizaciji i profesionalizaciji javnih preduzeća, izjavio je u utorak član Predsedništva URS Vlajko Senić.

"Jedinstvena je prilika da na istoj sednici sve političke stranke, aklamacijom, usvoje zakon o departizaciji javnih preduzeća i o njihovoj profesionalizaciji, jer je to do sada bila jedna od ključnih tema u predizbornoj kampanji", rekao je Senić agenciji Beta.

On je rekao da će uskoro biti održana sednica parlamenta posvećena ukidanju PDV-a na opremu za bebe i da će to biti prilika svima da ono što pričaju u kampanji "pretoče u konkretna dela".

"Mi ćemo na sutrašnjim konsultacijama (u parlamentu) insistirati da se na istoj sednici na dnevni red stavi zakon o profesionalizaciji i departizaciji javnih preduzeća i da se uz podršku svih političkih stranaka i taj zakon usvoji u sklopu same izborne kampanje", rekao je Senić.

Pogledajte još