Džejkobi i Pronk na Festivalu igre

BEOGRAD, 3. aprila 2012. (Beta) - Gosti Beogradskog festivala igre američko-holandska baletska trupa Džejkobi i Pronk (Jacoby&Pronk) nastupiće u sredu uveče u Narodnom pozorištu u Beogradu, u predstavi koja se sastoji od osam muzičko-scenskih minijatura, najavili su organizatori.

Igrači Dru DŽejkobi i Rubinald Pronk nastupiće sa svojom trupom u predstavi "Lepo je uvek bizarno", za koju su koreografije pripremili Anabel Lopes Očoa, Alonso King, Leo Mujić, Pol Lajtfut i Mauro Bigonceti.

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung rekla je na konferenciji za novinare da trupu vode igrači sa zadivljujućim biografijama, koji imaju savršenu izvodjačku tehniku i za svoje nastupe dobijaju fantastične kritike.

"Njihova predstava i izvodjenje ukazuje na novu estetiku koju današnja igra podrazumeva, jer svaki igrač u svom rukopisu mora imati široku tehničku pismenost", rekla je Jung.

Igračica Dru DŽejkobi rekla je da je trupa gostovala na brojnim scenama i da je program u predstavi "Lepo je uvek bizarno" razvijen iz selekcije tih nastupa.

Ona je kazala da je zajednički rad sa Rubijem Pronkom usledio nakon njihovih samostalnih karijera, jer su se već na prvom susretu uskladili kao partneri i prepoznali iste zajedničke ciljeve i interesovanja.

Pogledajte još