Država će nastaviti da podstiče investicije

ZRENJANIN, 3. aprila 2012. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je u utorak u Zrenjaninu da će država nastaviti da daje podsticaje stranim i domaćim investitorima za otvaranje radnih mesta.

"Nedostatak radnih mesta je požar koji preti i svi moramo da gasimo taj požar nezaposlenosti. Zbog toga je svaki investitor dobrodošao i Srbija će nastaviti da daje podsticaje za investicije, ne samo stranim, već i domaćim ulagačima", rekao je Tadić prilikom otvaranja Fabrike Mekaplast u Zrenjaninu.

Tadić je istakao da je država spremna "da na sebe preuzme onaj deo odgovornosti u ovim kriznim i teškim vremenima", ali da "nije spremna da preuzme upravljanje privrednim subjektima kao što je to bilo u prošlosti".

Kompanija Mekaplast sa sedištem u Monte Karlu, bavi se proizvodnjom plastičnih delova za automobile i ima više od 5.500 radnika u 15 zemalja sveta. U dve proizvodne hale od 5.900 kvadratnih metara u Zrenjaninu radiće više od 120 radnika. Najveći deo proizvodnje namenjen je za FIAT u Kragujevcu.

Pogledajte još