Orlovi se nadaju pobedi protiv Španaca

ALIKANTE, 3. aprila 2012. (Beta) - Rukometni reprezentativac Srbije Alem Toskić rekao je u utorak da "orlovi" mogu da pobede domaćina u prvom meču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu koji se održava u Španiji.

"Da bi se plasirao na Olimpijadu, moraš proći najteže. Imamo velike šanse. Najveći favorit su Španci, ali i protiv njih se može igrati. Poljacima smo pokazali da možemo da ih pobedimo. Nadam se da ćemo biti medju dve ekipe i deo najveće sportske smotre u Londonu", rekao je Toskić u Alikanteu.

Srbija u petak igra prvi meč protiv domaćina, a reprezentativni pivotmen je kazao da je utakmica na startu uvek najbitnija.

"Svesni smo šta nas očekuje. Prva utakmica je najbitnija i neće biti kalkulacija. Sa dobrom utakmicom protiv Španije i pobedom mi smo jednom nogom na OI. Spremamo se, domaćin je jako dobra i kvalitetna ekipa. Skoro 90 odsto reprezentativaca igra u svojoj zemlji, ali i mi imamo kvalitet da im se suprotstavimo", kazao je Toskić.

On je rekao da je Srbija pokazala da može da pobedi drugog rivala u grupi, Poljsku i da veruje da meč poslednjeg kola protiv Alžira neće ništa odlučivati pošto se nada da će "orlovi" do tada već obezbediti plasman na Olimpijske igre.

Pogledajte još