Bane veruje u prolaz

Benfika je bila u seriji od 10 utakmica bez poraza na svom terenu do četvrtfinala, a Čelsi ove sezone do tog meča nije pobedio na gostovanju.

Čelsi ove sezone pruža nešto slabije igre nego što je to prethodnih bilo uobičajeno. Englezi na tabeli Premijer lige imaju pet bodova manje od četvrtoplasiranog Totenhema, koji je na poziciji koja vodi u Ligu šampiona sledeće sezone.

Fudbaleri Čelsija u poslednjem prvenstvenom meču pobedili su Aston Vilu sa 4:2, dok je Benfika savladala Bragu sa 2:1. Čelsi će, ujedno, sutra braniti i čast engleskog fudbala kao jedini preostali tim iz ove zemlje u evrokupovima.

Na poslednjoj utakmici oporavljeni srpski reprezentativac Branislav Ivanović postigao je dva gola. Pred završnicu sezone srpski as smatra da je prekid posta Fernanda Toresa najveća dobit za klub.

- Tores pruža odlične partije, nedostajali su mu samo golovi da njegov učinak bude kompletan. On je sjajan igrač koji manje misli na sebe i sve daje za klub. Toliko nam je zgusnut raspored da moramo da mislimo samo na prvu utakmicu koja je pred nama. Iako smo bili na velikim iskušenjima ekipa je reagovala na pravi način i ostala u trci na tri fronta. Dajemo 100 odsto za klub i nadam se da ćemo na kraju imati čemu da se radujemo posle meča sa Benfikom - bez velikih obećanja zaključio je Ivanović.

Portugalska ekipa je na drugom mestu u prvenstvu, sa samo bodom manje od vodećeg Porta.

Beta

Pogledajte još