Uskoro hapšenja u srpskom fudbalu

Često se čulo kako niko, nikada iz organizacija poput UEFA i FIFA nije upro prstom u Super ligu Srbije, a pojedinci koji su se u određenom trenutku odvažili da javnosti predoče činjenice, koje uzgreb svi znamo, bivali su suspendovani i protiv njih su pokretani sudski sporovi (primeri Dmitrovića i Pejovića).

Međutim, izgleda da je "mečka“ konačno zaigrala i pred vratima FSS - a na Terazijama.

Generalni sekretar Međunarodnog udruženja fudbalskih profesionalaca FIFPro Teo van Segelen izjavio je da će u Srbiji i Hrvatskoj uslediti hapšenja povodom nameštanja fudbalskih utakmica.
- Klubovi iz Srbije i Hrvatske, ali i iz drugih istočnoevropskih zemalja nameštaju utakmice i to traje već veoma dugo. Povodom toga uskoro očekujem da počnu i hapšenja. Posledica svega toga vidljiva je kada mladi igrač iz pomenutih zemalja pređe u klubove zapadne Evrope. On dođe za velike pare, a kasnije se ispostavi i da nije tako kvalitetan kako je prikazivano u nacionalnim prvenstvima. Sve je to posledica igranja dogovorenih mečeva. To je ogroman problem koji ne mogu da reše ni policija ni sudovi. U njegovo rešavanje moraju da se uključe ljudi iz fudbala.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Pogledajte još