Dobro je što će izbori biti objedinjeni

BEOGRAD, 4. aprila 2012. (Beta) - Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je u sredu da je dobro što će biti objedinjeni izbori na svim nivoima i da će njegova stranka na predsedničkim izborima podržati Borisa Tadića.

"Bolje je da u jednoj godini imamo objedinjene i lokalne, parlamentarne i predsedničke izbore", rekao je Ljajić agenciji Beta povodom odluke predsednika Srbije Borisa Tadića da skrati mandat kako bi 6. maja, za kada su zakazani parlamentarni i lokalni izbori, bili održani i predsednički.

Ljajić je kazao da s obzirom da se "nalazimo u godina teške ekonomske i finansijske krize koja potresa svet, najmanje što možemo da uradimo da, s jedne strane, ovde napravimo finansijsku uštedu, a s druge strane da sada zavšimo izborni ciklus".

On je rekao da je važno da se što pre formira vlada i da "dobijemo vrlo važnu instituciju predsednika sa demokratskim legitimitetom kako bi mogli da nastavimo put i ka Evropskoj uniji i da rešavamo krupne ekonomske, političke i društvene probleme sa kojima se suočavamo".

Pogledajte još