Jednake šanse za polufinale

PRAG, 4. aprila 2012. (Beta) - Najiskusniji reprezentativac Srbije u tenisu Nenad Zimonjić rekao je da će mečevi u četvrtfinalu Dejvis kupa sa Češkom biti "otovreni" i da obe reprezentacije imaju jednake šanse za plasman u polufinale.

"Biće izuzetno teško, očekuje se puna arena i velika podrška domaćoj reprezentaciji. Svaki meč je vrlo otvoren i mislim da su šanse podjednake", ocenio je Zimonjić.

On je istakao da reprezentativci Srbije moraju što bolje da se prilagode šljaci na kojoj će se igrati mečevi u Pragu, kako bi došli do tri pobede u duelu sa Česima.

"Trebalo bi doći do tri poena, a nije bitno kako. Mislim da je važno da se što više adaptiramo na podlogu i spremno dočekamo svoje mečeve. U tom slučaju mislim da imamo šansu da pobedimo Čehe", dodao je 35-godišnji dubl igrač.

Još nije poznato sa kim u paru će igrati Zimonjić, dok se očekuje da Češku predstavljaju Tomaš Berdih i Radek Štepanek.

"Berdih i Štepanek su izuzetni igrači, kako u singlu tako i u dublu. Pre dve godine smo Novak (Djoković) i ja izgubili od njih u Beogradu. Neće biti lako ni ovaj put s kim god da budem bio u paru, ali mislim da bi trebalo da se koncentrišemo na našu igru. Trenutna forma i broj iskorišćenih šansi koje se ukažu presudiće meč", ocenio je Zimonjić.

Duel Češke i Srbije u praškoj O2 areni igraće se od 6. do 8. aprila.

Pogledajte još