Žarko Laušević dolazi u Beograd?

Kako piše "Kurir" Žarko Laušević planira da uskoro doputuje u Beograd kako bi lično predao nastavak romana "Godina prođe, dan nikad“, jedne od najprodavanijih knjiga u Srbiji.

- Žarko je rešio da posle 14 godina dođe u Srbiju! Nakon što je predsednik Boris Tadić doneo odluku o njegovom pomilovanju, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić mu prošlog decembra u Njujorku uručio srpski pasoš, odlučio je da uskoro doputuje, kako bi izdavaču predao rukopis nove knjige - piše "Kurir" pozivajući se na izjavu Lauševićevog prijatelja.

- Mogao je i preko interneta da dostavi nastavak romana, ali želja da dođe je prevelika - naglašava izvor.

Žarko Laušević je 31. jula 1993. godine iz pištolja CZ-99 ispred podgoričkog lokala "Epl" ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića. Osuđen je na 15 godina zatvora, a kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu. Nakon što mi je Savezni sud ukinuo presudu, po ponovnom pretresu u februaru 1998. izrečena mu je kazna od četiri godine zatvora. Budući da je u tom trenutku već odležao četiri godine, pušten je na slobodu. Posle čega se preselio u Njujork.

Pogledajte još